Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cheile Nerei 13-16 august 2020

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3864 de Ilinca
ORGANIZATOR ARTEMIZA COVRIG
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

CHEILE NEREI , SEMMERINGUL BANATEAN IN : 13 /16 AUGUST 2020.

Va invit intr-o excursie cu autocarul 13 /16 august 2020 in Cheile Nerei sa facem drumetii in peisaje de exceptie .
Plecare : 13 august 2020 ora 5,45 de la baza dealului Mitropoliei .
Programul excursiei :

ZIUA 1 . Deplasare cu autocarul pe traseul : Bucuresti – Pitesti –Craiova –Drobeta Turnu Severin- Herculane_- Anina . Parasim autocarul si ne vom urca intr-un tren cu doua sau trei locomotive ,, SEMMERINGUL BANATEAN “ ( cunoscut din exc. 2014 si 2017 ) , cu care vom continua calatoria de 157 de ani , pe prima cale ferata montana din Romania intre ANINA SI ORAVITA -traseu monument istoric , cea mai spectaculoasa din S-E Europei .Timp de 2 ore vom admira un peisaj de basm , strabatand 14 tunele , trecand peste 10 viaducte si 89 de podete . Dupa doua ore , vom ajunge la Oravita si vom continua traseul cu autocarul spre Bozovici ( Tara Almajului ) in com. Eftimie Murgu unde vom vizita CHEILE RUDARIEI CU O SALBA DE MORI DE APA , PE O LUNGIME DE 2-3 KM.
Cazare la Bozovici in camere cu 2 paturi si grup sanitar propriu .

ZIUA 2. Deplasare cu autocarul : Bozovici –Sopotu Nou , de unde vom parcurge pe jos CHEILE NEREI in circuit pana la Sasca Romana ( timp de deplasare prin chei,,circa 10 ore “ cu traversarea Nerei de doua ori ,,prin vad “ . Mentiune : cine nu doreste ( sau nu poate sa reziste 10/ 11 ore ) prin chei poate sa mearga cu autocarul la Sasca R . iar de acolo sa mearga pe jos doar 2 km la M-rea Nera ( dr. Pavel Chirila ) .
Cazare la Sasca Romana , cina si distractie !

ZIUA 3. Dupa mic dejun drumetii : puntea suspendata peste Nera , La tunele ,Podul Bei , Cascada La Vaioaga , Lacul Ochiul Beiului si Cascadele Beusnitei . Daca timpul ne permite , drumetie la Dealul Cetatii ( Ilidia / Socolari ). Pentru pasionati de rafting , doar daca debitul Nerei permite ! La pensiune mai exista posibilitati de : tir cu arcul , tiroliana si rapel , piscina .
Cazare cu cina la Sasca Romana .

ZIUA 4. Dupa micul dejun , intoarcerea cu autocarul la Oravita-CHEILE MINISULUI SI CASCADA BIGAR . Pranzul la Herculane in jurul orei 12,30 / 13,00 . Intoarcerea la Bucuresti prin Orsova - Drobeta Turnu Severin - Craiova.

In atentia participantilor : C.I ( loc. de frontiera ) , bocanci de munte , bête de trekking , sandale pentru ,,vad “ , manusi de stanca , costum baie . Fiecare participant isi asuma raspunderea pentru actiunile intreprinse !

PRETUL EXCURSIEI ; 460 roni , 3 nopti azare in camera cu doua locuri , 2 mic dejun , 2 cine , transport tren semmeringul Banatean , autocar , telefon, fax .
LOCURI LIMITATE : 27 ( avansul de 160 roni se va achita in urmatoarele doua intalniri la club ,iar restul in doua transe ) .
LA SASCA R. SE ADMIT TICHETE VACANTA .

LOCURILE IN AUTOCAR SE VOR OCUPA IN FUNCTIE DE INSCRIERE .

Va astept cu drag, Artemiza Covrig tel. 0722 586 472 ,0771 110 450 . E-mail: .

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema ,care nu poate fi supusa ,reglementata , programata !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 3 luni #3955 de Ilinca
MENTIUNI IMPORTANTE

Dragi prieteni, pentru excursia de joi 13-VIII-2020 Cheile Nerei , trebuie sa aveti in vedere :
1. Ora de intalnire 5,15 pentru ca soferul impreuna cu dv. sa aseze bagajele in cala.
2. Respectam regulile sanitare in vigoare ( masca ).
3. Vom face o singura oprire ( pauza ) la Craiova , suntem legati de plecarea ,,Semmeringului Banatean “ de la Anina la Oravita , de aceea va rog sa fiti intelegatori ca la bagajele de CALA , sa nu umblam pana seara la cazare .Va trebui un alt rucsacel mic pt. autocar cu strictul necesar de sandwiciuri pt. o zi ,apa de baut , pelerine de ploaie ( sper sa nu avem nevoie ) , un tricou de schimb , medicamente , acte , bani . Aveti grija ce mancati cu o seara inainte , pentru a rezista cu bine in autocar ( nu tocaturi !)
4. Pentru obiectivele primei zile nu sunt necesari bocancii, este suficient sa aveti sandale sau ceva foarte comod.
5. Nu uitati frontalele pt. a treia zi ( tuneluri ), betele de trekking ( ajuta si la trecerea prin vad ) daca apa este vijelioasa ! bocanci buni cu talpa vibram ( nu adidas ) , parazapezi ( vipere …vegetatie inalta ) .
6. Daca sunt personae care respecta postul Adormirii M.D. trebuie sa ma anunte pana luni 10-VIII-2020 , pt. a le comanda cina din 14-VIII-2020 vegetariana !
7. Atentie : in chei in toata perioada nu avem semnal la telefon !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria