Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Rusaliile in Carpatii Rasariteni, via ferrata 5-8 iunie 2020 ANULATA

acum 6 luni 1 săptămână - acum 3 luni 1 săptămână #3879 de Ilinca
Organizator Artemiza Covrig

INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

RUSALIILE IN CARPATII RASARITENI , VIA FERRATA ,, ASTRAGALUS “ 05 /08 –VI-‘20

Dragi montaniarzi si prieteni, am pregatit pentru aceste zile libere ,, de Rusalii “ obiective noi si drumetii de suflet . Asadar va invit intr-o excursie de 4 zile cu autocarul in muntii Stanisoarei si Hasmas din Cheile Sugaului jud. Neamt .

PLECARE : 05 –VI-2020 ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei , pe traseul Bucuresti- Buzau- Focsani-Bacau –Roman - Piatra Neamt .
ZIUA 1 : Deplasare cu autocarul pana la Roman , unde vom vizita ,,CASTELUL STURDZA” din Miclauseni un sat la 20 km de Roman cu o bijuterie arhitectonica de factura neogotica din anii 1880 -1904. Un castel cu o istorie zbuciumata acolo unde a concertat si George Enescu . Dupa vizita ne vom deplasa in mijlocul Moldovei la Piatra Neamt ,, Perla Moldovei “ . Cazare la Grand Hotel Ceahlau in camere cu doua locuri .

ZIUA 2 : Dupa micul dejun ,vom face o frumoasa drumetie pe Muntele Cozla ( 657 m alt. )la punctul numit ,,TREI COLINE “de unde vom descoperi orasul , vom admira Lacul Batca Doamnei si faimoasele stanci Toaca si Panaghia de pe Ceahlau . Cine doreste poate admira orasul Piatra Neamt din telegondola , care pe o lungime de 2150 m face legatura intre gara si Trei Coline de pe Muntele Cozla .( Orasul fiind in primele doua din tara incluzand Mamaia cu telegondola ! ) Dupa o pauza binemeritata la Trei Coline , continuam drumetia la ,, TREI CALDARI “ de la 679 m alt. numite si ,, CALDARILE URIASILOR “ declarate monumente ale naturii . Traseul pana la Trei Caldari , este usor si accesibil tuturor iubitorilor de drumetii indifferent de conditie fizica ! Si pentru ca in Neamt , este un vechi si generous leagan al Culturii Cucuteni ,cea mai importanta civilizatie a Europei de acum cinci milenii , la intoarcere din cele doua drumetii, avand in vedere ca ziua va avea 15 ore ,vom vizita Muzeul de Arta , Muzeul de Etnografie , Muzeul de Stiintele Naturii , Ansamblul architectonic alcatuit din Curtea Domneasca , Casa Memoriala Calistrat Hogas , Complexul Muzeal Judetean , Biserica Sf. Ioan , Turnul clopotnita de 19 m inaltime . Cazarea : Grand Hotel Ceahlau Piatra Neamt.

ZIUA 3 : Dupa micul dejun ne deplasam cu autocarul la VIA FERRATA ,,ASTRAGALUS ‘ langa Cheile Bicazului , traseu construit de montaniardul , alpinistul , geologul si cameramanul Ticu Lacatusu din Piatra Neamt . Pasionatii de catarari insotiti de Vali Gorea presedintele Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , pot incerca cele 5 trasee din Via Ferrata cu un peisaj unic , altii pot parcurge CHEILE SUGAULUI pe jos , considerate cele mai inguste si spectaculoase din Carpatii Rasariteni. Autocarul va astepta la cariera grupul , apoi ne vom intoarce la Piatra Neamt . Si pentru a adauga inca energie pozitiva vom admira si un ,, spectacol viu al naturii “spre Lacul Batca Doamnei , unde sute de lebede albe si negre ierneaza de ani buni pe lacurile nemtene , avand o clima mai calda si o fauna acvatica bogata .

ZIUA 4 : Dupa micul dejun ne vom deplasa cu autocarul la unul din cele mai mari lacuri de baraj natural din Romania , si cel cel mai tanar ( 42 de ani ) , din inima Muntelui Stanisoara ,, Lacul Crucii “ sau Lacul Cuejdel format in aceleasi conditii ca Lacul Rosu de la poalele Muntelui Hasmasul Mare . De unde ne va lasa autocarul , ne vom deplasa pe jos circa 3 km si vom admira intr-un peisaj salbatic acest ,, colt de rai “ de o frumusete rar intalnita ,unde sute de trunchiuri de copaci se ivesc amenintatoare din apa lacului ! Dupa pranz ne vom intoarce cu autocarul la Bucuresti.

PRETUL EXCURSIEI : 460 roni , transport autocar , sofer , cazare hotel trei nopti cu mic dejun , vizita la Castelul Sturdza ( pensionarii - talon ) Avansul de 160 roni la inscriere la club. Locurile in autocar se vor ocupa in ordinea achitarii avansului .
MENTIUNE : Intrarea in rezervatie o vor plati separat ( 20 roni ) , doar cei care fac via ferrata Astragalus . Cei care nu au echipament : casca , ham si lonje speciale pt. via ferrata pot inchiria de la cabana Ecolog ( unde ramane autocarul ) , la pretul de 30 roni beneficiind si de instructiile necesare . Turistii care aleg parcurgerea Cheilor Sugagului vor trece si prin apa ! Va astept cu drag. Organizator : Artemiza Covrig tel. 0722 586 472 , 0771 110 450 Email : .

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema ,care nu poate fi supusa ,reglementata , programata .
Organizator Artemiza Covrig.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria