Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Programul excursiei Veliko Tarnovo

acum 12 ani 2 săptămâni #714 de Ilinca
Programul este primit de la d-na Geta. Cei inscrisi si alti doritori sunt rugati sa vina luni, 21.07.2008 in Cismigiu, la locul de intalnire obisnuit, pentru plata integrala sau avans.

Clubul"Floarea de colt"


PROGRAMUL EXCURSIEI
Buc-Veliko Tarnovo-Dryanovo-Shipka-Kazanlak-Troian-Veliko Tarnovo-Buc
13-14 septembrie 2008

TOATA LUMEA VA AVEA CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPOART VALABILE.

ATENTIE - ACTE PENTRU COPII PANA IN 18 ANI-TREBUIE SA AIBA PROCURA LEGALA DACA CIRCULA FARA PARINTI SAU CU UN SINGUR PARINTE, IAR DACA CIRCULA CU ALTA PERSOANA INSOTITOARE , ACEASTA TREBUIE SA AIBA CAZIER JUDICIAR SI PROCURA PE NUMELE SAU.
NU RASPUNDEM.

TRASEUL:BUCURESTI-RUSE-VELIKO TARNOVO-DRYANOVO-GABROVO-SHIPKA-KAZANLAK-KARLOVO-TROJAN-VELIKO TARNOVO-RUSE-BUCURESTI

Ziua 1:-sambata13.09.2008 ora 6.30 plecare cu autocarul de la baza Dealului Mitropliei.
Intentionam sa vizitam:
* MANASTIREA PREOBRAZHENSKI-(Schimbarea la Fata), este monument al culturii bulgare, aflata in defileul Derventski, format de raul Yantra cu 6 km inainte de Veliko Tarnovo, fortareata din sec 13-14, are o colectie rara de icoane.
* orasul Veliko Tarnovo-capitala celui de al 2 lea tarat bulgar(1187-1393),asezat pe raul Yantra, si pe 3 dealuri(Tarevet,Trapezita, Svet Gora), are 22 biserici si 4 complexe manastiresti.In 2007 in biserica Sf 40 de mucenici au fost reinhumate moastele regelui Caloian(1197-1207) pastrate pana atunci in Muzeul de istorie a orasului.
-cetatea Tarevet cu o suprafata de 100.000mp,cu pod mobil, ziduri de cetate,metereze, cuprinde Palatul regal,Complexul Patriarhal cu biserica Inaltarea Domnului, seara este spectacol de sunet si lumina.
* satul Arbanasi- situat la 4 km, pe un platou ce domina orasul Veliko Tarnovo, cu case,cismele,biserici, manastiri, cu bogate ornamentatii din lemn sculptat, precum si picturi din sec 13-14.
* Dryanovo-situat la 24 km de VT, are cateva obiective importante:*pod peste raul Dryanovo, casa Laciev, biserica Sf Nicolae, pestera "Bacio Kiro".
In imprejurimi la 4 km S-V de localitate si la 25 km de VT intr-un defileu pitoresc al raului Dryanovska Reka, se afla MANSTIREA DRYANOVO, inconjurata de stanci inalte si dealuri impadurite.
CAZARE:Hotel Park Dryanovo 3 stele cazare cu mic dejun.Cina se poate servi la restaurantul hotelului contra cost (meniu complet intre 14-18 leva)
Ziua 2:-dumineca 14.09.2008 ora
Intentionam sa vizitam:
Gabrovo-localitate cu traditii mestesugaresti,aminteste de negustorii de postavuri ce poposeau la hanul Gabroveni din zona Lipscani,aici se afla Casa umorului si a satirei – LA STANGA* Bozhentsi-localitate cu rezervatie istorica si de arhitectura din sec 18-19 din muntii Balcani;* Tryavna-Tarnava in sec 12, azi rezervatie istorica si de arhitectura, strada comerciala si pravalii , un turn cu ceas, poduri vechi din sec 19 reprezentand renasterea bulgara, mesterii locali realizeaza sculpturi din lemn.
*MANASTIREA GABROVO DIN SOKOLOVO monument al culturii, situata la 9 km S de Gabrovo si la 55km de VT, este situata pe o stanca abrupta la poalele muntilor Balcani, pe cursul superior al raului Yantra, aproape de Etara.Infiintata in 1832-1833 de arhimandritul Sokolski, in 1834 fiind cladita actuala biserica manastireasca cu hram Adormirea MD.Aici se afla unica fantana de piatra cu 8 orificii construita de Nikola Ficev
* Etara -localitate tipic mestesugareasca, cu stradute comerciale si pravali caracteristice balcanilor sec 17-19,un muzeu de arhitectura si etnografie in aer liber.
*Shipka-muzeu si parc national cu monumente dedicate eroilor din razboiul ruso-bulgaro- turc (1877-1878), cu 8 km inainte de Kazanlak se afla manastirea cu hram Nasterea Mantuitorului si biserica Sf Nicolae.
*Kazanlak-Muzeul Trandafirilor-unic in lume, iar la 5 km, se afla Sevtopolis vechiul oras al regilor traci, -cu mormantul regelui trac din sec 4-3 iH, descoperit intr-un tumul de pamant, care din 1979 se afla pe lista monumentelor UNESCO, cu 3 incaperi (galleria dreptunghiulara,culoarul ingust, camera mortuara din caramida in forma de cupola , impodobita cu pictura ornamentala si figuri), extrem de valoros pt acea perioada a tracilor.
*Kalofer- orasul natal a lui Hristo Botev, biserica MD-1848 cu izvor tamaduitor
*Karlovo-situat in zona vaii trandafirilor, bisericile MD si Sf Nicolae
*Sopot-biserica Sf Ap Petru si Pavel-1846, manastirea de calugarite, fortareata "Anevsko kale" sec 12, orasul natal al poetului bulgar Ivan Vazov.
*MANASTIREA TROYAN monument al culturii bulgaresti, situata cu 10km S-E inainte de localitatea cu acelasi nume in satul Oreshak-un centru mestesugaresc, manastirea Troyan a fost infiintata pe la 1600, iar biserica actuala a fost construita la 1835.Picturile murale au fost realizate de Zahari Zograf, iar catapeteasma lucrata de mesteri ai Scolii artistice de la Tryavna.Manastirea Troyan are 3 curti, iar biserica Sf Fecioara Maria pastreaza o icoana facatoare de minuni a Sf Fecioare Maria Tricherusa(cu 3 maini), peste 20 manuscrise din sec 18-19.
*Troyan
*Veliko Tarnovo-Ruse-Giurgiu
*Bucuresti in jurul orei 20.
COSTUL ESTIMAT ESTE: 200 RON(transport, 2 poduri peste Dunare, taxa drum Bulgaria, cazare o nopte cu mic dejun la hotel Park Dryanovo de 3 stele, sofer etc)


NE CEREM SCUZE PENTRU EVENTUALELE NEREUSITE.
O PARTE DIN TRASEU ESTE COMPLET NOU.
INCERCAM SA REZOLVAM CEEA CE NU CUNOASTEM.
ORCINE PREGATESTE INFORMATII LEGATE DE TRASEU ESTE INVITAT SA COMUNICE SI CELORLALTI.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria