- Postări: 16
- Mulțumiri primite: 2
Tura pentru fotografiat rododendroni, varful Furnica, sambata, 15 iunie
07 Iun 2024 21:26 - 07 Iun 2024 21:27 #4890
de emil1980
Tura pentru fotografiat rododendroni, varful Furnica, sambata, 15 iunie a fost scris de emil1980
Dragi drumeti,
Va propun o tura pentru fotografiat rododendronii, la fel cum au fost cele din 2021, 2022 si 2023
Tura este pentru pasionatii de fotografie si de drumetie
Jumătate din timpul turei va fi alocat pentru fotografiat rododendronii de pe varful Furnica, versantul spre Saua Calugarului, iar cealalta jumatate din timp va fi alocat coborârii spre Sinaia.
În 2021, pe 27 iunie, am facut o tura similară, impreuna cu Raluca Valeanu si Angela Stamatescu:
photos.app.goo.gl/gb3U9gixWfC8LwVZ7
Fiind o tura destinata pasionatilor de fotografie si drumetie, in care vom lua cu noi echipamentele de fotografiat, urcarea de la Sinia la Cota 2000 va fi cu telegondola (Sinaia-Cota 1400 si apoi Cota 1400-Cota 2000). De la Cota 2000 ajungem imediat la varful Furnica (2103 m) iar apoi vom trece de partea cealalta a varfului (spre saua Calugarului) unde vom petrece, aproximativ 3 ore, pentru a ne putea bucura si fotografia, pe îndelete, rododendronii. Motivele pentru care voi folosi telegondola sunt două: timpul castigat va fi alocat pentru a fotografia rododendronii, iar cine vine cu echipamente foto mai grele, este mai usor sa ajungă până sus, cu telegondola. Eu personal voi veni cu camera foto cu obiectivele interschimbabile si cu drona.
Important de reținut este faptul ca tura nu este conditionata de ce tip de camera foto aveți, fiecare vine cu ce are in dotare sau poate folosi si telefonul mobil. Ideea turei este sa ne bucurăm, pe îndelete, timp de cateva ore, de privelistile oferite de rododendroni !
Dupa ce am fotografiat rododendronii, vom cobora spre Sinaia pe traseul clasic, Piciorul Pietrei Arse, via Vulparie.
Sâmbătă, 15 iunie, vom pleca de la Gara de Nord spre Sinaia, la ora 7:17 cu trenul IR 1631, vom ajunge la Sinaia la ora 8:44. De la gara din Sinaia, putem ajunge la stația de plecare a telegondolei, cu autobuzul (traseul T4) care pleacă la ora 8:50 din fata garii:
sinaiago.ro/transport-urban/trasee/
Telegondolele încep programul de la ora 9:00 (de la Sinaia la Cota 1400) respectiv 9:30 (de la Cota 1400 la Cota 2000). Costul urcarii de la Sinaia la Cota 2000 este de 60 RON:
sinaiago.ro/partiile-de-schi-tarife/
Pentru întoarcerea de la Sinaia la Bucuresti, am atașat mesajului, o captura de imagine de pe
site-ul CFR-ului
cu lista trenurilor care pleacă, după masa din gara Sinaia spre capitala
Încă o data mentionez, ca acesta nu este o tura de drumetie 100 %, ci o combinata, o tura de fotografie&drumetie (50 % din timp fotografie, 50 % drumetie), iar sus pe platou, se sta 3 ore pentru fotografiat !
Pentru detalii, puteți sa îmi scrieți pe e-mail, sau la telefon (0740791800)
Cine vrea sa vina, ne intalnim in tren, conform traditiei. Eu deja am rezervat loc încă de pe acum (7 iunie), voi fi la vagonul 3, locul 12.
Toate cele bune,
Georgescu Emil
Ultima editare: 07 Iun 2024 21:27 de către emil1980.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- emil1980
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Membru Nou
-
Mai puțin
Mai Mult
Timp creare pagină: 0.114 secunde