Munţii Buzăului- Vestigii rupestre - 18-19.05.2013

29 Mar 2013 10:45 #1710 de Diana
Clubul Florea de Colt

Munţii Buzăului - Vestigii rupestre în Ţara Luanei
2 zile sâmbată-duminecă 18-19.05.2013

PLECAREA:sâmbătă 18.05.2013, ora 06.00, de la baza dealului Mitropoliei.

Ziua 1:
*deplasare cu microbuz pana la Colţi; începând cu ora 11, traseu pe jos 8-10 ore la:
*Chilia Sf Dionisie Torcătorul;
*Grota Fundul pesterii;
*Bisericuţa lui Iosif;
*Biserica si complexul chiliilor de la Alunis;
*sat Nucu
Traseul se poate prelungi la alte obiective, functie de conditie fizica, vreme si timp;

NECESAR: CONDITIE FIZICA SI ECHIPAMENT SPECIFIC DRUMETIILOR: bocanci, rucsac, pelerina de ploaie, lanterna, palarie soare, apa, alimente etc

CAZARE:o noapte in camere cu pat matrimonial cu baie, cu restaurant unde se poate servi masa la alegere.
Zona are spaţii de cazare, puţine si necorespunzătoare, motiv pentru care se solicita avans.

Ziua 2:
ora 8, traseu pe jos peste Culmea Martiriei
*Piatra ingaurita
*Crucea spatarului;
*Agatonul vechi;
*Agatonul nou;
*Varful Turtudui;
*ghereta;
*Bucataria;
Traseul se poate prelungi cu alte obiective, functie de conditie fizica, vreme si timp;

Ora 15 plecare spre Bucuresti pentru a ne opri la *muzeul chihlimbarului din Colti si *Pleşcoi pentru cumparaturi;

INTOARCEREA: in jurul orei 20.00.

Costul 180 lei (transport si cazare, ghid) Locurile se ocupa in ordinea platii integrale.
Banii se primesc la sala din Piata Amzei cand sunt şedinţe între orele 17-20 astfel:100 lei se achită pana pe 8.04, restul de 80 lei pe 22.04.

EXCURSIA ESTE ORGANIZATA DE SANDA MIU PENTRU MEMBRII CLUBULUI FLOAREA DE COLT SI PRIETENII LOR, CARE DORESC SI ADOPTA CONDITIILE, SPIRITUL SI ARMONIA OAMENILOR DE MUNTE.
*SANDA MIU 0728 729 884 sau 0745 903 653 sau 0318 097 605 dupa ora 17.00 email:excursiisanda@yahoo.com
"Mulţumesc Domnului Dumnezeu ca existaţi in viaţa mea".

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
02 Apr 2013 12:25 #1721 de Diana
Biserica rupestra din Alunis, cu hramul "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul", este una dintre cele mai vechi biserici de pe teritoriul Romaniei. Ea dateaza din anul 1274, fiind una din putinele biserici cu aceasta vechime in care se mai savarsesc sfintele slujbe.

Preluare din [url] calatoriisifotografii.blogspot.ro/2011/1...-in-tara-luanei.html [/url]

Chilia lui Dionisie Torcătorul, unul dintre cei mai renumiti sihaştii din zona, cunoscut si sub numele de Torcatorul, caci îsi câstiga existenta din torsul lânii. A trait treizeci de ani într-o chilie sapata în stânca, la care se ajungea doar cu o scara de lemn, fiind la patru metri deasupra solului

Mai multe poze preluate din albumul [url] plus.google.com/photos/10287998326132914...681478145?banner=pwa [/url]

Agatonul Nou

Poiana Cozanei

Mai Mult
03 Apr 2013 09:34 #1722 de angela
Diana, tu ai mai fost pe acolo?
E drept ca eu am facut o incercare dinspre Nucu... Fisici (masina de teren recomandabil, si daca o zic eu...), si a fost o intreaga aventura ajunsul in zona - dar nu e chiar simplu sa le gasesti pe toate, in ciuda marcajelor. Fara cineva care a mai fost si stie cit de cit, distractia poate fi cu multa balaureala.(noi nu am reusit in timpul avut la dispozitie decit sa descoperim vreo 2, apoi marcajele au devenit prea incurcate, aia de le-au facut si-au cam batut joc, din pacate - si am balaurit destul pe ele ca sa ne dam seama ca nu eram pe ce trebuia... aparent)
Posibil ca din capatul celalalt sa fie mai usor accesul. (mai clar)
Nici la localnici nu am prea gasit bunavointa in a ne da indicatii utile, cind am fost.
Altfel, cu vreme buna este o excursie interesanta "rupestreala"!

Mai Mult
04 Apr 2013 11:02 #1723 de Diana
Nu am ajuns, dar aş vrea să merg acum. Paul Boeru a fost cu gemenele la trei zile şi fetele mi-au spus că e foooooaaarte frumos :D
Paul a mai fost şi cu Sanda Miu după aceea. Eventual, o să-l mai întreb şi eu pe Paul detalii şi în plus sunt destule track-uri gps pe zona respectivă ca să bunghim bisericile şi chiliile ;) .

Mai Mult
04 Apr 2013 14:12 #1730 de angela
mda... ma pui pe ginduri! daca ai trackuri gps... si vezi satelitii dincolo de copaci :) parca-parca as mai face o incercare! (merge si Liviu-gps?):)
ma mai gindesc, daca ai vreme buna, cred ca chiar este interesant, cum ziceam anterior. Acum parca am vazut si ceva despre ghid in textul prezentarii excursiei. Cred ca a mai fost si Misu (S) la Fisici (sau visez) si cindva mai de mult parca si Mihaela (D) sau Doina (D)(?).

Eu am fost in ordine: in poiana din poza (fara sa stiu cum o cheama), acolo este ceva dar este inchis vizitatorilor cica- am fost la Dionis (e aproape de acolo), dar nu am putut urca scara pe motive de genunchi si fustei prea departati, si la bisericuta lui Iosif. Dupa aceea am balaurit-o pe marcaje - erau doua, am ales banda rosie si aia facea si niste bucle ciudate dupa ce nu ne-a dus in timp util nicaieri.
astea toate venind dinspre Nucu.
In sat cineva "ne incurajase" ca sint multe, dar n-o sa nimerim nimic probabil! :mrgreen:

Mai Mult
04 Apr 2013 18:45 #1733 de Diana

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.165 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor