Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 24-30 mai 2021

acum 2 săptămâni 19 ore - acum 1 săptămână 5 zile #4123 de angela
Artemiza este iar la deschiderea paginii, cu excursia ei din timpul saptaminii:
Mitreni, o drumetie din mijlocul saptamanii, 26-05-21.
Iata ca Liana noastra de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti iar ne-a invitat intr-o drumetie in jurul Bucurestiului , cu trenul de la gara Titan . Am avut parte de timp frumos , culorile florilor de mai , parfumul plantelor madicinale ( romanita ,salvie ) , culesul ciupercilor , culesul capsunelor din loc. Soldanu , imaginile spectaculoase ne-au lasat fara cuvinte ! Am coborat din tren dupa 41 km de Bucuresti , apoi am mers pe jos de-a lungul raului Arges doar 17 km . La final am ajuns si la asa -zisa "Baia din Mitreni", care nu prea ne-a impresionat cu apa care e pe departe mult de Techirghiol ! Dar grupul nostru de sase fete , a fost asa de incantat de restul excursiei , drept urmare asteptam cu nerabdare timp frumos ( fara ploaie ! ) si bineinteles invitatia la alta drumetie din mijlocul saptamanii !
photos.app.goo.gl/pwS3iiGvySKYuxAe6

si de la Liana P:
O frumoasa excursie de mijloc de saptamana, pe Arges in jos, intre Soldanu si Mitreni. Ne-au incantat privire si sufletul campurile de maci, de musetel, de romanita, de salvie, salciile de pe malul Argesului, pasarile si cate si mai cate. O zi binecuvantata.

photos.app.goo.gl/ZzQk16yT7RpCLZa68

Aceasta primavara intirziata ne-a facut sa aminam excursia din acest am la narcise. Pina la urma, am ales corect ziua, si vremea a tinut cu noi.

Simbata spre narcise, prin Valea Rea (varianta scurta): am plecat din gara Sinaia pe 2 subgrupe, unii- 4 mai rezistenti la efort, si altii mai... modesti. Iata raportul meu din al doilea grup, de 5.
photos.app.goo.gl/LRkr2CszNNHeiXsa9

Aceeasi tura, cu alte detalii, vazuta cu ochii lui Ion H:
photos.app.goo.gl/vHMiP5xFoLUdm2YJ7

Pentru varianta lunga... aveti un raport semnat de Mihai R: Sinaia - V. Rea - Vf. Baiu Mare - Vf. Drăganu - Pic. Câinelui - Sinaia 29.05.2021
Vremea nu părea prea grozavă dar a ieșit o tură foarte frumoasă.
Privim spre creasta Baiului acoperită cu valuri de nori care se succed și urcăm pe Valea Rea în speranța că vom vedea narcisele înflorite. Sunt înflorite, frumoase și vioaie de la recentele ploi.
Urcăm spre Baiul Mare. Norii s-au ridicat dar sunt rafale de vânt. Admirăm în imediata îndepărtare Bucegii în diverse ipostaze: acoperiți cu nori, fumegând de nori, cu lumini și umbre pe platou, câte un vârf mai scoate capul și se ascunde la loc în nori... Mergem spre Vf. Drăganu și Piciorul Câinelui. Multă vegetație și diversitate de plante și flori, cineva o denumea pe fb: ”...grădina botanică a muntelui...”. După amiază nu scăpăm de câțiva stropi dar până ajungem jos în Sinaia iese din nou soarele. Luăm spre București Regio3010 la 17:40.
Ce frumoase au fost narcisele în mediul lor natural! Unic spectacol.


photos.app.goo.gl/9gkJ7Kwbb9kQgXXt7

Avem si o tura de vale alpina, primita de la Vali G:
29.05.2021, Valea Bujorilor
De ani buni nu am mai fost pe Valea Bujorilor ! A propus-o Andrei, dar tocmai el a fost nevoit să nu participe la tură.
Am luat un taxi până la Gura Diham, iar de aici pe traseul nemarcat care ajunge la cabana Ocolului Silvic din Azuga , Colții Morarului. Intrăm pe triunghi roșu, în dreapta noastră și ajungem imediat la intrarea pe Valea Bujorilor. Ne echipăm cu colțari, căști , pioleți și începem ascensiunea pe o zăpadă foarte bună pentru colțari : nici înghețată, dar nici moale să ne încarce colțarii.
Primele săritori sunt descoperite puțin, dar nu ne-au pus probleme; una am ocolit- o prin dreapta.
Ajungem la crucea lui Stoichiță, pe muchia Morarului. Rafalele de vânt rece și ceața se joacă, ne învăluie privirile, ba ne răsfață cu priveliști de basm. Nu ne desprindem de creastă, dar rafalele reci ne conving că mai jos, pe brână, scăpăm de ele. Brâna este curată fără petice de zăpadă la traversee. Am identificat și izvorașul!
Fetele se impotmolesc cu aparatele de pozat în covorul de iriși și renunță la primul accelerat. Eu grăbesc pasul, ajung în firul văii Cerbului și urc la stâna din Pripon să culeg urzici...bio. Ne reunim în Poiana Văii Cerbului, unde continuăm pauzele. Din Poiana Coștilei continuăm pe Munticelu, triunghi roșu până în gara Bușteni.

photos.app.goo.gl/wxmps5S7Aeh5b7JLA

La sfirsitul saptaminii, Artemiza a revenit cu o excursie organizata:
Excursia "Transfagarasanul si provocatorul canion Valea lui Stan " a fost o reusita !

Astazi sambata 29-05-2021 , pe o vreme splendida , un grup de 20 de montaniarzi membri si simpatizanti al Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti "cel mai vesel si fain grup " a reusit sa parcurga cu succes magnificul canion Valea lui Stan din Transfagarasan Muntii Fagaras -numit si Via Ferata de Romania . Inainte de barajul Vidraru in acea curba de 180 grade unde drumul incepe sa urce accentuat spre inaltimile Fagarasului , la troita ce marcheaza intrarea in traseu , am coborat din microbuz , ne-am intalnit cu o alta membra a clubului Mimi Marcusan (venita cu masina proprie din Campulung Muscel ) si am pornit in drumetie. Nimeni dintre noi nu avea tendinte claustrofobe , asa ca am pornit cu spiritul aventurii in senzatii tari si euforie ! Aceasta vale superba cu busteni carati de torente , inlantuire de cascade ce formeaza bazine imbietoare la baie , scoabe in stanci , traverse moderne ,au dat un aspect framantat , salbatic placut ochilor nostri . S-a simtit adrenalina , una- doua vanatai si zgarieturi . In unele portiuni mai dificile , am ajutat un grup de 13 tineri , veniti nu prea pregatiti in canion .Din cauza ploilor care au fost cu cateva zile in urma a trebuit sa trecem prin vadul raului Valea lui Stan , de trei ori descaltandu-ne , iar a patra oara facand echilibristica pe un bustean ! Ne-am distrat la maxim ,iar dupa iesirea din chei , poteca ne-a condus intr-o frumoasa poiana ,, Calugarita " la o binemeritata pauza de masa . Am continuat circuitul coborand prin padurea proaspata pana dupa tunelul Vidraru . Am admirat putin barajul Vidraru, un arc de cerc din beton ce reuneste Varful Fruntii cu Varful Ghitu si Monumentul electricienilor ( omul de fier ) numit si Prometeu la Vidraru . De aici microbuzul ne-a condus la Poenari, unde am vizitat intr-un varf de munte ruinele Cetatii Poenari ( fosta resedinta a lui Vlad Tepes ).Ultima oprire a fost la Oesti, la Monumentul alpinistului Emilian Cristea . Va invit sa vizualizati circuitul nostru de 17 km drumetie ( fara microbuz).
photos.app.goo.gl/o8bapM32rjA2GZRT7

si, din nou, Liana P, cu Valea lui Stan:
29 mai 2021.Canionul Valea lui Stan. Pornim in aceasta drumetie sub auspicii nu prea bune : coduri, atentionari si posibilitate de ploaie in procentaj mare. Miza insa, mizeaza pe flerul ei si nu greseste. Avem parte de o zi superba. Valea este aceiasi, peisajul e altul. Debitul mare ne obliga la traversari ale apei in diverse feluri : nu ne plictisim deloc. Si fiindca de data aceasta ne reuseste si Cetatea Poenari finalul este la inaltimea celor 1480 de trepte.
photos.app.goo.gl/bjZ8hX3AoSFagxQX8

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 săptămână 4 zile - acum 1 săptămână 21 ore #4124 de angela
cum uneori mai apare cite o minivacanta care trece peste duminica... de fiecare data este o intrebare pe care mi-o pun, unde sa pun raportul foto, daca este monobloc??
Tot asa, a aparut si albumul lui Bogdan S, intitulat laconic Nera 2021, si norocul meu este ca am trecut cam prin toate locurile pe care le-am revazut cu aceasta ocazie... pe Dunare (Decebal, Ponicova), pe Nera, Lacul Dracului, Rezervatia de mori de apa, cascada Bigar - asa ca pot recunoaste cele prezentate. Pentru ceilalti, ramine placerea misterului...
photos.app.goo.gl/X9BGNXk5e6cSMd1F7

poate alti participanti la ture, ca nu au fost chiar putini, chiar daca nu se vad in poze, vor veni si cu ceva detalii :)

De la Svetlana, am primit 2 albume:
Litoral - Vadu
photos.app.goo.gl/bwGSPYjJ4F2sykJi6

Canaralele Dobrogei
După ce traversăm Dunărea cu bacul pe la Călărași, Silistra, ajungem în Canaraua sau Canaralele Fetei, de la Băneasa. un canion stâncos, ai cărui versanți cu pereți verticali abrupți, sunt brăzdați de numeroase fisuri și grote. Pe alocuri, eroziunea a fost atât de intensă, încât a izolat blocuri înalte de aproape 50 de metri, asemănătoare unor turnuri de cetate (citat).În pereții din calcar ai stâncilor de la Canaraua Fetii, arheologii au descoperit o biserică mică, de numai câțiva metri, în partea superioară a stâncii, despre care spun că a funcționat între secolele III-IV d.Hr. Este rezervație naturală, drumul merge prin pădure cu soc, salcîmi, stejari. Apoi un popas la Adamclisi, monumentul bine cunoscut Tropaeum Traiani. Al Treilea obiectiv tot o canara, la Dumbrăveni, Peștera este, de fapt, un fel de tunel scurt, săpat în stâncă, în capătul căruia se adâncește o prăpastie. De acolo, pot fi admirate peisajul spectaculos din zonă și Mânăstirea Sf. Gherman. Apoi am ajuns la Aurora.
photos.app.goo.gl/ED2mSE3gi9uuD8GE6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ore 5 minute #4128 de angela
Abia acum a sosit, dar va invit cu mare placere sa vedeti raportul in 2 albume de la Emil G, de la scoala foto la care a participat si anul acesta:

Va trimit pozele si filmuletele cu tura foto din Delta Dunarii, care a avut loc intre 21 si 24 mai.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in doua albume, in GooglePhotos, dupa cum urmeaza:

Tura foto Delta Dunarii, 21-22 mai
: photos.app.goo.gl/jQNksJLzNxjJ7qbb8

Tura foto, Delta Dunarii, 23-24 mai: photos.app.goo.gl/6LjydD64YXHgHpu27


Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=AohOWPCy5ZA

www.youtube.com/watch?v=bm6xvHnRla8

www.youtube.com/watch?v=rVWQE0KEOs0

www.youtube.com/watch?v=JvTry3a_MPI

www.youtube.com/watch?v=mIypsR7o7Cg

www.youtube.com/watch?v=Kbdg__8BQkM

www.youtube.com/watch?v=_wL4sMz2K4g

www.youtube.com/watch?v=tbA3-nrSXpw

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria