Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

Saptamina 27 noiembrie -4 decembrie 2022

04 Dec 2022 14:24 - 13 Dec 2022 14:23 #4463 de angela
Am revenit acasa... si incepe si luna decembrie. La munte este deja zapada, in general, pe dealuri inca nu.

In aceasta saptamina noi am fost iar pe Via Transilvanica.
Via Transilvanica -episodul 4- Terra Dacica in 6 albume (26/27 noiembrie - 2 decembrie 2022, cu Andra si Valentini). Povestea aferenta la
Warning: Undefined variable $target in /home2/r32873floa/public_html/components/com_kunena/template/aurelia/layouts/bbcode/url/default.php on line 32
> floareadecolt.com/forum/jurnale-ture/242...-micasasa-sebes#4461


1. Micasasa (Valeni) - Valea Lunga
photos.app.goo.gl/9yLgMj8qL92z8yW4A

2. Valea Lunga - Blaj
photos.app.goo.gl/f9P3gLXRwd5D3RGDA

3. Blaj - Secasel
photos.app.goo.gl/1NJKSg9SbjQG8KX16

4. Secasel - Seusa
photos.app.goo.gl/bKLbyTxRhvdNUVK19

5. Seusa (Limba) - Alba Iulia
photos.app.goo.gl/9cgRz4pKtppPinEU6

6. Alba Iulia (Oarda) - Sebes
photos.app.goo.gl/YUkH8155e8i1Aabs9

Emil ne- trimis un album de simbata:
Cota 2000, deasupra norilor, 3 decembrie
Inițial vroiam sa merg cu grupul lui Misu Drumea, pe dealurile Brezei, numai că am facut un calcul greșit, am uitat că acceleratul (IR 1631) nu prinde din urmă personalul ((R3021) înainte de Câmpina. În timp ce mă gândeam ce traseu să fac, m-am uitat pe camera web de la Cota 2000. Când am văzut că este o mare de nori, pe loc m-am hotărât că azi va fi o tură foto. Ce a ieșit, puteți vedea în album. Cel mai mare regret al meu este faptul că nu ai unde să dormi peste noapte pe platoul Bucegilor. Cabana Miorița are o poziție ideală pentru fotografiat răsăritul. când este o mare de nori în Valea Prahovei, la fel și culorile apusului. Din păcate cabana este închisă de câțiva ani.
  photos.app.goo.gl/D4k7NS52cnAa3rtp7

De la Svetlana au sosit 2 albume din Italia:
Prima zi din excursia în Sicilia, Catania, cu obiective neprinse în poze, și o neîmplinire, Muzeul Debarcării
photos.app.goo.gl/GBbSoUk3mAfqyWkM9

Un tur al orașelor baroce din Sicilia, ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acestea împărtășesc un trecut comun, au fost complet distruse de cutremurul din 1693, drept pentru care au fost reconstruite în acest stil baroc în timpul stăpînirii spaniole de atunci. iar în trecutul mai îndepărtat colonii grecești,, cucerite de arabii musulmani, apoi de normanzi. Pe lîngă Catania, am văxut Noto, Scecli, Modica, Ragusa Iblea pe care doream s-o văd am lăsat-o pe altădată. La Noto am zăbovit pentru a intra în biserica Santa Chiara, Catedrala San Nicolo di Mira, Palatul Nicolaci și altele. În Scecliam bîntuit printre biserici, careu deja închise și un palat baroc tipic, Beneventano. Modica orașul ciocolatei, cu un viaduct foarte înalt, biserici și un castel simpatic și gratuit.
Circuit baroc Sicilia: Noto, Scicli, Modica
photos.app.goo.gl/rgT3M7phiEgZU4rV6


Asteptam contributiile celor care nu s-au speriat de prognoza meteo si au iesit pe munte!



... va urma ...


Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 13 Dec 2022 14:23 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Dec 2022 19:01 #4464 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamina 27 noiembrie -4 decembrie 2022
Prezent eu și Mișu cu tura pe dealuri de Sâmbătă: Breaza - Crucea Eroilor Gurga - V. Morii - Izvoru - Ograda - Dealul cu Trovanți - Breaza

photos.app.goo.gl/gE45RQMEg96WfqJRA

Din aceeași tură albumul Octaviei D. prima oară în drumeție cu noi:

photos.app.goo.gl/vyYXkUrP55tH7RpE7

Și albumul Dumitrei:

photos.app.goo.gl/VczntHZRriFQTYy6A
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Dec 2022 08:04 #4465 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul Saptamina 27 noiembrie -4 decembrie 2022
2 decembrie. Pornim în drumeţie din Moeciu de Sus de la bariera de pe valea Bângăleasa. După cca 1.5 km părăsim drumul forestier şi începem să urcăm, abrupt, un picior împădurit (triunghi roşu). Pădurea e deasă dar ici-colo vedem abruptul vestic al Bucegilor sub pete de cer senin. Ceva mai sus, printr-un luminiş binevenit, admirăm creasta ninsă a Pietrei Craiului şi limbile lungi de ceaţă de pe văi. Ieşim din pădure într-o zonă uşor geruită unde soarele se luptă să împrăştie ceaţa. Ajungem la timp pe vf. Bucşa (bandă roşie) cât să privim roată de jur-împrejur. Spre Leaota însă nu vedem mai nimic, spre sud totul e învăluit în ceaţa care acum înaintează către noi. Până ajungem în şaua Strunguliţa ceaţa se mai subţiază aşa că zăbovim să urcăm spre punctul de belvedere de pe Strungile Mici. Aici pare că iarna s-a instalat deja. Mai departe, salutăm refugiul din şaua Strunga, în stare f bună şi începem să coborâm pe sub Strungile Mari. Încetişor ajungem în cca 1:30 ore în poiana Guţanu. Cu 2 ani în urmă eram aici la ora asfinţitului ( photos.app.goo.gl/ri5ff72p2LRxP8YK9 ). Acum ajungem pe lumină jos şi încheiem circuitul (mai scurt) în mai puţin de 8 ore.

photos.app.goo.gl/pt17uyPRDPCXBMKy9

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Dec 2022 09:05 #4469 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul Saptamina 27 noiembrie -4 decembrie 2022
3 dec. După o noapte în care ocazional s-au văzut şi stelele se anunţă o zi frumoasă cu temperaturi rezonabile pt început de decembrie. După bariera de pe valea Bângăleasa traversăm repede pârâul şi urcăm spre stânga prin pădure spre poiana Guţanu (triunghi roşu) unde ajungem în mai puţin de o oră. Aici, jos, atmosfera e de primăvară chiar dacă muntele a alb în zona superioară. Departe, spre vest, silueta munţilor Iezer-Păpuşa şi Piatra Craiului se înaltă deasupra straturilor de ceaţă care se preling pe văile joase. Trecem de fosta casă de vănătoare şi stâna Guţanu şi ajungem la baza pereţilor abrupţi. La umbră e îngheţat bine dar deocamdată zăpadă puţină. Pe măsură ce urcăm stratul de zăpadă devine continuu iar sus, la refugiul Bătrâna, totul este alb. După o scurtă pauză urcăm pe vârf şi coborâm matematic în partea cealaltă spre şaua Tapului. Continuăm puţin pe potecă (bandă roşie) apoi ne abatem în sus pe un culoar de zăpadă apoi, printre jnepeni, ieşim către vf. Colţii Ţapului. Privim roată de jur-împrejur şi mergem mai departe, spre sud, pe sus, până în şaua care precede Strungile Mari unde întâlnim iar poteca turistică. Rămânem pe potecă până în şaua Strunga apoi continuăm pe sub Strungile Mari pe versantul vestic. Nu mai mergem până în poiana Guţanu şi coborâm pe piciorul Boului (cruce roşie). Ajungem pe o lumină palidă în drumul forestier care, la lumina frontalelor, ne conduce înapoi la punctul de plecare de pe valea Bângăleasa.
photos.app.goo.gl/M3TAd1vurj8jGo7V7


Aproximativ acelaşi traseu cu 2 ani în urmă photos.app.goo.gl/ri5ff72p2LRxP8YK9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Dec 2022 22:41 #4478 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamina 27 noiembrie -4 decembrie 2022
Cu ocazia celor cateva zile libere de la sfarsit - inceput de luna, am facut o incursiune in jud. Timis, pe meleaguri blande si insorite de toamna tarzie, pe o vale spre Muntii Poiana Rusca, mai exact pe raul Bega.
Am trecut la zona de informatii pe link detalii din locurile vizitate:
- Geardini di Zoe si Deva
- dealurile de langa Poieni, satul renovat Farasesti, Buzias, targul de Craiun din Timisoara
- La 'Tuneluri' si la la Sfinx
- Pietrele Cohului
- targul de Craciun din Craiova

photos.app.goo.gl/4n35WEyMxJx9mzeYA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.311 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.