Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Căciula de Aur 2014

acum 6 ani 2 luni #2247 de Diana
Rezultatele de la Căciula de Aur, ... calde!

Mulțumim mult juriului, care și-a dedicat timp și pasiune în evaluarea celor 33 de seturi de fotografii - Cristina Ţintă, Dan Dinu, Dorin Bofan, Pavel Laurentiu și Serban Simbotelecan - , graficienei Andreea Constantin, care a realizat cu promptitudine afișele și sponsorilor căciulilor - Marian Curculescu și Georgel Vizitiu. Și nu în ultimul rând participanților, în majoritatea lor bucureșteni alături de noi aseară la prezentare. Salutăm Hunedoara și Botoșaniul care au fost la Căciula de Aur!

Rezultatele în detaliu: https://www.flickr.com/photos/floareadecolt/sets/72157649268713470/
Toate fotografiile: https://www.flickr.com/photos/floareadecolt/sets/72157649499800901/
Urmează postări și comentarii pe https://www.facebook.com/floareadecolt

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 2 luni #2248 de Florin
La aceasta editie Diana Serban s-a ocupat de inscrierea fotografiilor in concurs si centralizarea notelor (ca si prezentarea din cadrul festivitatii de premiere), iar eu de selectia membrilor juriului si legatura cu ei. Din acest motiv, eu si Diana ne-am auto-exclus din concurs (set-urile noastre au fost notate dar imaginile noastre n-au participat in concursul propriu-zis, exceptie facand premiul publicului).

Asteptam impresii si sugestii de la membrii clubului, pentru a imbunatati editiile viitoare.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 2 luni #2249 de angela
Am avut multe sperante si -unii dintre noi- avem multe frustrari, dupa, cu toate ca:
- cei care s-au inhamat la organizare au facut o treaba care a implicat multa daruire
- au fost prezentate multe poze frumoase...

Am dorit sa avem si parerea unor fotografi "adevarati".... dar care nu par sa fi inteles ca noi sintem amatori ca fotografi, si ca scopul nostru principal este mersul pe munte, si doar secundar impartasirea experientelor noastre cu cei care nu au fost acolo cu noi sa se bucure de ceea ce am avut noi parte, atunci, pe moment. Cred ca ideea concursului trebuie regindita, daca mai vrem sa avem acest concurs.
Nu sint insa de acord nici cu un spirit festivist ultraimpaciuitor, de genul "vine apa!!! bine imi pare, fac o baie". Nu contest prin asta ca am vazut poze frumoase, dar mai incet cu datul din coada de bucurie, sa pastram niste limite.

Am vrut sa fim mai deschisi si unor eventuali prieteni ai clubului/viitori potentiali membri ai Florii de Colti sau macar persoanelor care mai merg cu noi sporadic, desi nu simt nici o chemare spre a deveni membri ai comunitatii noastre. S-a dovedit ca aparent am fost prea deschisi... Exista si la noi niste cerinte minime nescrise... codul nostru de bun simt, spiritul clubului pe care daca nu il simti singur, nu il vei intelege nici daca e scris in fata ta cu litere mari.

Ca si la editia precedenta am incercat sa fac o mica analiza a rezultatelor concursului, si -cel putin eu una- am ajuns la concluzia ca experimentul cu acest juriu definit/dorit ca profesionist, nu prea corespunde scopului pe care il vad eu(si poate nu numai eu) acestui concurs.

Am pregatit o pozitie critica, personala, dupa o analiza pe care o faceam oricum, din datele "brute" puse la dispozitie de Diana, careia ii multumesc!
Sper sa ne gindim cu totii la ce schimbari am putea face si sa invatam din ce am patit.

Daca doriti sa vedeti acest material al meu, de 3 pagini (pdf), cu citeva diagrame -este la adresa aceasta

In care in mare am comentat despre viciile concursului Caciula de Aur 2014, asa cum se vede din date si cum le vad eu (unii dintre voi ati primit deja textul meu de mai jos pe e-mail).

Concluzia mea: juriul a aplicat criterii de apreciere nepotrivite pentru genul acesta de concurs si aceasta comunitate, si 3 din 5 "jurizatori" au fost "incorecti", indiferent daca rezultatul la virf ar fi fost acelasi sau nu!poate mai degraba am avea nevoie de un filtru tehnic, sa zicem, si nu de juriu de fotografi, asupra intregului set de concurs, iar juriul sa fim totusi noi asupra frumosului sau ineditului pozelor, daca nu avem altii externi care inteleg ce inseamna pentru noi muntele si fotografia.

Apropo de contestatia lui Emil: Nu comentez asupra unor aspecte de moralitate si/sau imprecizie a termenilor/conditiilor de participare/jurizare la concurs, nu cred ca se mai poate face acum nimic pentru aceasta editie - doar sa ne fie de invatatura de minte.
Intentiile organizatorilor si efortul depus iar nu sint de contestat. Si nici atitudinea lor personala, si Diana si Florin au fost "in afara concursului".

Am primit mai multe comentarii private pe aceasta tema, de aceea am considerat cu atit mai mult sa imi expun public parerea. Nu sint singura care consider ca acest concurs este pentru noi, pentru Club.

Daca cineva doreste sa ii fac o analiza particulara pe setul propriu (uniformitatea notarii pe set), nu imi ia mai mult de citeva minute, o fac cu placere, avind toate datele la indemina.

PS: o circoteala de ultima ora, intimplator am mai frunzarit inca o data paginile forumului si am revazut "reclama" de prezentare a membrilor juriului, si... am avut o senzatie foarte puternica de "deja-vu", amintindu-mi de seara de concurs la sala. Poate mi se pare doar mie...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 2 luni #2250 de Diana
<QUOTE>

Concluzia mea: juriul a aplicat criterii de apreciere nepotrivite pentru genul acesta de concurs si aceasta comunitate, si 3 din 5 "jurizatori" au fost "incorecti", indiferent daca rezultatul la virf ar fi fost acelasi sau nu!poate mai degraba am avea nevoie de un filtru tehnic, sa zicem, si nu de juriu de fotografi, asupra intregului set de concurs, iar juriul sa fim totusi noi asupra frumosului sau ineditului pozelor, daca nu avem altii externi care inteleg ce inseamna pentru noi muntele si fotografia.

</QUOTE>

mai explică puțin partea asta, cum să fie juriul. Mulțumesc.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 2 luni #2251 de Florin
Avand in vedere aspectele prezentate de Angela, eu propun pentru editiile viitoare urmatoarele amendamente la regulamentul concursului, iar discutiile aferente sa se poarte pe forum in sectiunea destinata numai membrilor clublui dar si la sala (pentru cei interesati dar care nu au cont pe forum):

1. Revederea criteriilor de participare in concurs si, daca se ramane la cele actuale, atunci definirea fara echivoc in regulament a notiunilor de "fotograf amator" si de "prieten sau simpatizant al clubului". Si nu in ultimul rand, urmarirea respectarii acelor criterii de participare. La fel, precizarea lor expresa in orice material publicitar in care se face reclama acestui concurs (pe Facebook sau in alte locuri).
In acelasi sens, trebuie definite clar si fara echivoc si cazurile de conflict de interese si iarasi verificat ca acestea sa nu apara. Lucrurile astea trebuiesc si ele precizate clar in regulament, nu doar implementate la bun simt si la mica intelegere.

2. Oricine din club sa poata propune membrii ai juriului (trebuie sa stabilim un nr. minim si maxim al acestora), iar componenta finala a juriului sa se faca prin vot anonim pe forum (eventual combinat cu vot cu biletele la sala, pentru cei care nu au cont pe forum) al membrilor clubului.

3. Sa introducem pe linga concursul pe seturi de cate 10 fotografii si cel de alpinism, si alte premii pe tematici mai specifice cum ar fi: fotografia de peisaj, fotografia de close-up/macro, fotografia de portret, fotografia wild-life, fotografia alb-negru - toate fotografiile respective sa faca parte insa din seturile participante si sa se incadreze in tematica generala. Asta ar face seturile mai echilibrate si ar da mai multa motivatie participantilor, ei avand astfel sanse mai mari de castig.
Poate cineva care nu are un set suficient de bun cat sa castige cu el, are in schimb fotografii foarte bune cu care poate castiga unul din aceste premii. Clasarea s-ar face dupa nota primita de fotografiile individiale in cadrul notarii seturilor, la fel cum se face acum pentru premiul la fotografia de alpinism.

Daca imi mai vin idei, voi completa.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 2 luni #2253 de angela
Voi sinteti in masura sa mutati discutii unde doriti :-)

Putem aduna diferitele idei si discuta si eventual vota, de asta e forumul forum, sa discutam.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria