Diana, Cristian Lascu este numele corect.(voi sterge acest scurt comentariu, dupa ce vad corectura ta)
Alta observatie, nu stiu daca se pot numi "din afara Clubului", Dl Marcian Bleahu si dl Cristian Lascu - nu am cronologia si istoria, ca nu am avut preocupari in acest sens, dar in anii in care eu eram la Club si mai aflasem "din culise" citeceva despre conducerea Clubului, amindoi faceau parte din "comitetul de conducere" si se implicau activ in planificarea si viata de club (i-am cunoscut astfel, la sedintele care se tineau in camera dnei Radu, acolo la sala, dupa "curs"). Eu eram chibit (neoficial, dar nu cred ca deconspir cine stie ce secrete, vorbim de perioada cu Dna Hedda venind mai rar... cu Titi Ruse, dar mai era si cineva in conducerea clubului pe care nu il cunosc sau nu il tin minte, pina prin 1989...) ca doar nu plecam singura noaptea spre Magurele, il asteptam pe Dan care era si el prezent la datorie si dezbatere.
Pe atunci dl. Cristian Lascu inca nu avea renume international, era un profesionist in speo si desigur facea fotografie de pesteri - si era doar Cristi Lascu pentru noi.
Este evident ca exista doritori de concurs deschis, eu mi-am exprimat o parere si este egala cu a celorlalti, daca se va vota ceva vreodata pentru viitorul acestui concurs.
Mai am si altele.
In forma aceasta de acum, cu set de 10 "la gramada" si fara alte criterii, imi mentin parerea ca nu merge asa, indiferent ce veti spune.
Remarc insa ca pe vremuri (in afara de faptul ca nu prea multi isi permiteau sa faca mare arta foto, de aceea se si faceau diapozitive, si nici alea nu erau ieftine si prelucrarea era mai rar independenta de dorinta celui care facea poza... trebuia sa fii profesionist sa ai si aparatura mai performanta si sa stii sa faci "bucataria" mai ales in culori - am zis bucatarie ca imi amintesc cum developam poze alb-negru, pe vremuri, in bucatarie/sau baie, noaptea... ca filmele le dadeam la arteliere, nu ca ar fi fost chiar asa de greu, ceva experienta minimala am capatat mai tirziu pentru filme tehnice, la serviciu, dar nu aveai laborator acasa!) erau mult mai putini fotografi amatori chiar si numai de diapozitive, nu era chiar foarte ieftin sa faci poze color si alte MULTE diferente care implicau o alta accesibilitate si alte cunostinte fata de era digitala.
Alta remarca, apropo de istorie, vedeti ca acolo se premia nu un set, ci o poza de anumit tip, se pare, the "best of". Mai intrebati-l pe Iura care a participat probabil si pe vremea aceea, sau pe Laurentiu sau pe Stela, poate isi amintesc ei mai bine. Eu eram doar spectator la premiere nu ma interesa subiectul concurs. Atunci ai posibilitatea sa faci clasificari si pentru cei cu veleitati si talente de artisti, si pentru cei care sint doar mergareti si fac ocazional poze deosebite, in orice fantezie de combinatii care se pot decide ca tematica (flori, macro, oameni, noi clubul in excursie, animale, inedite etc), si atunci nu mai compari mere cu pere sau castraveti.(si inca m-am pastrat in domeniul fructelor!!) Pentru partea aceasta ai nevoie de juriu. Daca doresti, poti avea si o parte de premiu de popularitate si vot universal/public, in care pot participa fie la gramada toate pozele, fie alte variante... poate fi vot la sala sau vot pe net, daca se vrea, timp de o saptamina de exemplu, imaginatia este nelimitata...

Unde tema/criteriul poate fi limitativ(de exemplu, numai excursii in muntii nostri sau numai cu cei din club si cei care merg cu noi, retrospectiva a anului care a trecut etc etc etc) sau nu.
Ca sa raspund si la "provocarea" cum as vrea eu sa fie juriul... habar n-am. Daca nu stim cum se noteaza si care sint criteriile din start, cit la suta din nota reprezinta ce anume... chestie care se potriveste probabil cu genul de "set" care a fost.
Idei se pot gasi oricite, despre cum ar putea fi concursul.
Daca se schimba pe "best of" si se defineste ce este genul de poza care se compara (pot fi si mai multe clase de poze si se pot discuta ca un participant poate trimite 1-2-3 poze, discutabil la acea categorie... dar nu poate primi 3 premii daca cumva pozele lui sint cele mai bune, totusi!!), aia e.
In aceasta situatie, mi se pare OK ca exista eventual o prejurizare (criteriile insa trebuie sa existe, eventual transparente, nu stiu, tehnice, ceva... pot admite si o oarecare "fluiditate" a pragului de exigenta eventual de tipul, intra in competitie primele N poze), dar atunci TREBUIE sa fie anuntati cei care nu intra, asa ar fi frumos si pozele lor neacceptate nici nu vor mai fi discutate...
Un participant poate trimite doar la categoria cutare sau la mai multe, optional.
PS: Nu caut justificari pentru pozitia mea, si constat cu oarece tristete ca cei care ii acuza pe "nemultumiti" de partinire pentru ca ar fi raniti la orgoliu, nu se vad pe ei insisi in oglinda. Ramin la ideea mea (poate fi gresita, cum ziceam, e a mea si mi-o asum) ca ar fi bine sa fie cu deschidere limitata, indiferent de cita apreciere pozitiva avem acum "la recolta".
Si cum eu nu-s de meserie fotograf si nu am nici veleitati sau ambitii in acest sens (REPET), am pretentia ca pot judeca insa relativ obiectiv si mi-am exprimat pozitia statistica(!) si doar cu citeva nuante de interpretare umana, cunoscind pe unii dintre participanti si nefiind surda la ce s-a mai discutat dupa concursul din acest an - cei care au spus sau scris macar, va las pe voi sa mai discutati daca doriti, sa intrebati si pe cei care se pricep si la concursurile foto, si la fotografie (ca doar avem si din acestia printre noi) si apoi, daca se aduna vreun plan, putem sa si votam... sperind ca cei care sint chiar interesati de soarta clubului se vor implica mai mult decit s-au implicat sa isi discute -pina acum- ideile aici, pe forum.